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 SSRO-C-127 DIGITAL BOARD SOFTWARE TENDER CLARIFICATION QUESTIONS AND ANSWERS - REVISED DOCUMENTATION 

 
Ref. 

 
Date 

Received 

 
Question Detail 

 
Answer 

Q1 14/12/2023 We are working to win public sector IT projects and 
are looking to understand the valid turnover 
eligibility condition from below when we are 
approaching any tenders/bids through Economical 
partnership option.   
Scenario: when approaching a tender of value 100K 
GBP as a main lead bidder by joining 2 other 
independent subject matter expertise businesses (A 
& B) based in UK, who agreed to deliver a 70% of 
work split by 30:40 (A : B)    
In above such scenario, what option of turnover 
eligibility from below is true to demonstrate our 
eligibility criteria!!  
  
Option 1:    

• Economical partnership option will help the main 
bidder/group to claim the turnover eligibility with 
cumulative turnovers of all economical partners, 
including main bidder.    

Option 2:    

• Our company to demonstrate the entire financial 
eligibility (a min double of turnover the project 
value = 200K turnover eligibility) &   

The tender documentation makes no reference to a, and the SSRO does not 
insist on, any minimum turnover eligibility.  
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• Business A, to demonstrate a min turnover of 60K 
(because their work is 30K only from 100K)   

• Business B, to demonstrate a min turnover of 80K 
(because their work is 40K only from 100K)   

Option 3:    

• All 3 businesses (main bidder and economical 
partners), means our company & business A & 
business B, must demonstrate individual turnover 
eligibility criteria of 200K, even if/when they work 
for part of project.   

We appreciate for your response and support.  
  
 

Q2 14/12/2023 I am writing to inquire about the [Digital Board 
Software - Tender Exercise - Revised 
Documentation] (SSRO - C - 127) that was recently 
posted on 
[https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/
924463ea-1e90-4db8-b65c-
3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1].   
 
While our company is interested in submitting a bid 
for this project.    
   
I have a couple more questions regarding the 
project:   
   

The SSRO will consider bids that propose a sub-contracting arrangement. 
Bidders who intend to rely on sub-contractors must comply with the 
requirements set out in the procurement documents, including (but not 
limited to): 

• Paragraphs 4.32 to 4.35 of the Invitation to Tender; and 

• Paragraph 4.15 of the Invitation to Tender (in relation to ISO27001 
and Cyber Essentials Plus accreditation).  

All bidders must be able to fulfil all the service requirements as described in 
the Specification document.  
 
For bidders whose solution is reliant on third parties based outside of the 
UK, attention is drawn to Schedule 3 of the Contract Terms. The SSRO 
requires that Personal Data may only be stored or accessed from the UK, 
unless the conditions described in Annex A are satisfied.  
 

https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1
https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1
https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1
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1. Is the project open for subcontracting, and if so, 
can it be subcontracted to an Indian company?  

2. Should the subcontractor also hold the 
clarifications mentioned in the Project?   

Thank you for your time and consideration. I look 
forward to hearing from you soon.   
   
 

 
 
 

Q3 14/12/2023 I am writing to inquire about the [Digital Board 
Software - Tender Exercise - Revised 
Documentation] (SSRO - C - 127) that was recently 
posted on 
[https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/9244
63ea-1e90-4db8-b65c-

3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1].  
 
While our company is interested in submitting a bid 
for this project, I am looking for subcontracting the 
project.  
  
Can it be subcontracted to an UK registered 
company whose resources are working remotely 
from India?  
  
I would greatly appreciate it if you could provide me 
with this information as soon as possible.  
  
Thank you for your time and consideration. I look 
forward to hearing from you soon.   

Please see the answer above.  

https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1
https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1
https://www.contractsfinder.service.gov.uk/notice/924463ea-1e90-4db8-b65c-3a369d653db0?origin=SearchResults&p=1


 

 

OFFICIAL - SENSITIVE - COMMERCIAL 

OFFICIAL - SENSITIVE - COMMERCIAL 

Q4  In document “0. SSRO-C-127 ITT Digital Board Software 
.pdf” paragraph 4.25 it states: 
  

• “The Tender must be based on prices which 
include Value Added Tax (VAT).” 

  
However, on the first summary tab of the spreadsheet “3 
SSRO-C-127 Appendix 3 Pricing Schedule.xlsx” for 
costings the guidance says (point 8.): 
  

• “The submission must be based on prices which 
exclude Value Added Tax.” 

  
Can you confirm if we should be pricing this to include or 
exclude VAT, and also if the £38K total mentioned in the 
tender summary is including or excluding VAT? 

 

All prices submitted as part of this tender are to include VAT. A revised 
pricing schedule has been published on Contracts Finder to reflect this. 
 
The published contract value of £38,000 includes VAT. 

Q5  Does the £38K inc. VAT budget limit need to INCLUDE the 

optional year 4 costs?  

 

The advertised contract value includes all estimated potential spend under 
the contract, including optional years. All bids received will be evaluated in 
accordance with the published ITT.  
 
The advertised contract value is not a cap; however, you should note that: 

1. prices submitted which exceed the advertise value will receive a 
lower price score (and sometimes significantly lower) where there are 
bids received which are priced below the advertised contract value; 
and 
2. in circumstances where the price submitted exceeds the advertised 
value, but is nonetheless the highest scoring bid, the SSRO will need to 
consider such matters as whether the bid represents value for money 
and whether it is affordable. That may ultimately result in a rejection of 
the bid.  

 

 


